top of page

BEDRIJFSFITNESS

Bij een gezond bedrijf hoort gezond, vitaal personeel.

Verzuim op het werk

Bedrijfsfitness is een van de manieren om vitaler, fitter en dus gezonder personeel over de vloer te hebben. De laatste jaren laat de trend zien dat er steeds meer ziekteverzuim optreedt in het bedrijfsleven. Het optreden van fysieke klachten kan verschillende oorzaken hebben. Dit kan bijvoorbeeld een sedentaire of juist een heel intensieve werkstijl zijn.

 

Verhoogde werktevredenheid

Verhoogde productiviteit

Werknemers die deelnemen aan bedrijfsfitnessprogramma's rapporteren over het algemeen hogere niveaus van werktevredenheid dan werknemers die niet deelnemen aan een bedrijfsfitnessprogramma. Dit wordt over het algemeen toegeschreven aan de positieve effecten van lichaamsbeweging op stressvermindering en algeheel welzijn.

Een studie uitgevoerd door de Harvard Business Review analyseerde de impact van een bedrijfsfitnessprogramma op de productiviteit van werknemers. De resultaten toonden aan dat werknemers die regelmatig deelnamen aan het programma significant hogere niveaus van productiviteit vertoonden, gemeten aan de hand van prestatiebeoordelingen en outputmetingen.

Financieel voordeel voor werkgevers

Een onderzoek uitgevoerd door het Wereld Economisch Forum onderzocht de kosten-batenanalyse van bedrijfsfitnessprogramma's voor werkgevers. De bevindingen toonden aan dat investeringen in bedrijfsfitness een aanzienlijk rendement opleverden, met voordelen zoals verlaagde ziekteverzuimkosten, verbeterde werknemersbetrokkenheid en lagere gezondheidszorgkosten op lange termijn.

Positieve effecten van Bedrijfsfitness

Verschillende studies onderzochten de effecten van een bedrijfsfitnessprogramma op de gezondheid van werknemers. De resultaten toonden aan dat deelnemers aan het programma significant verbeterde gezondheidsresultaten vertoonden, waaronder een vermindering van risicofactoren voor chronische ziekten zoals obesitas, hoge bloeddruk en diabetes.

Aanvragen Bedrijfsfitness

Hoe gaan wij te werk?

Bij een aanvraag voor bedrijfsfitness nemen wij nadat het contactformulier ingevuld is, contact op. Er wordt besproken wat de wensen en behoeften zijn en komen graag langs voor een gesprek om kennis te maken. 

Onze training zal (indien mogelijk) op locatie van aanvrager plaatsvinden op het gewenste tijdstip. Wij komen met materiaal naar locatie om het personeel flink aan de bak te zetten! De training zal 45-60 min. duren.

Wij werken o.a. samen met:
bottom of page